Granny squares haken

HANDWERKCAFÉ

Drunen

Home Project Haken kerst Agenda Impressie Kosten QUIP Contact

Bij de hospice in Balade (Waalwijk) zijn patiënten die aan het einde van hun leven thuis niet goed verzorgd kunnen worden welkom voor de laatste fase van hun leven.


In de hospice liggen (gehaakte) spreien die de patiënten kunnen gebruiken. Na het overlijden mogen de nabestaanden deze spreien meenemen als aandenken.

Deze spreien worden gemaakt door vrijwilligers (troostdekentjes) en worden regelmatig aangevuld.


In 2018 heeft Erik de laatste maanden van zijn leven in de hospice gewoond. Ook zijn vrouw en dochters hebben de sprei die Erik gebruikte mee mogen nemen.


Eind 2019 heeft de vrouw van Erik een grote hoeveelheid breigaren gedoneerd aan het Handwerkcafé Drunen. We hebben haar voorgesteld om van dit materiaal nieuwe dekens te maken voor de hospice.


Begin januari 2020 is een groepje enthousiast dames begonnen met het haken van “granny squares”.

Het groepje wordt steeds groter en er wordt in rap tempo gehaakt.


We hopen binnenkort een aantal dekens aan de hospice te kunnen overhandigen.


Er is nogal wat garen nodig. Voor één deken zijn 11 bollen van 100 gram nodig.

We beginnen door het gekregen materiaal heen te raken. Sommige dames hadden hetzelfde garen thuis liggen en hebben hun eigen voorraad aangesproken. Een enkeling is bollen bij gaan kopen.


Hebt u misschien nog restjes breigaren liggen (in een rookvrije omgeving) van het type Saskia (= Wibra) of Royal (= Zeeman) en spreekt bovenstaande u aan, dan wilt u misschien wat materiaal doneren aan onze enthousiaste dames?

We komen het in Drunen en omgeving graag bij op ophalen.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Marja Beerens, telefoon 06-28449569.